Mån-Tor 09-17, Fre 09-14
 

Teoriundervisning

Förutom introduktionsutbildningen för handledare och elever har vi 4 teorilektioner som genomförs i våra lokaler på kvällstid.

Det är viktigt att du redan från början förstår att teori och körning hör ihop – teorin ska du lära dig för körningens skull. Är du väl förberedd när du kommer till körlektionerna så sparar du tid och därmed pengar ute i övningsbilen. På teorilektionerna får du inte bara lyssna till föreläsningar och se på filmer i de aktuella ämnena, utan du kommer också att få delta i diskussioner, värderingsövningar och grupparbeten.

För att göra teorin så intressant och rolig som möjligt, så använder vi oss inte bara av traditionella läromedel och demonstrationsmaterial utan även av 3D-animationer, filmer och digitala bildspel. Allt detta syftar till att göra din övningskörning så smidig och värdefull som möjligt, men i förlängningen handlar det om att du ska stå väl rustad den dagen du har körkortet i din hand och själv ska ge dig ut på vägen.

Varje teorilektion är fristående och du behöver inte börja på lektion 1 utan det går bra att börja på 2, 3 eller 4 och sen gå på nästkommande lektion veckan därpå. Du kan delta hur många gånger du vill, varje lektion är 2 timmar.

För att delta krävs det en föranmälan som du kan göra på elevcentralen samt att du köpt något av våra paket där teoriundervisningen ingår. Undervisningen sker endast på svenska, det går bra att ha en tolk med sig.

 
Läromedel

Vi använder STR´s Trafikens Grunder och studiehäftet Köra bil.

Våra körkortsfrågor är av hög klass och har frågor som är väldigt likvärdiga de på trafikverkets. Du kan göra dessa tester hemifrån, på din mobil, iPad eller dator, testerna är anpassade till alla sorters enheter.Vi tar inga extra avgifter och du kan göra hur många tester du vill under 1 års tid.Våra distanstester finns även på engelska utan extra kostnad.Vi använder STR´s körkortsfrågor.

 
Läs och skrivsvårigheter

Om du tycker teorin är svår och behöver extra hjälp så har vi läromedel som kan hjälpa dig.

Vi erbjuder även undervisning för dig som vill sitta enskilt med en lärare. Lektionens längd är 80 minuter per gång där din lärare och du arbetar med det som just du behöver extra stöd med. Undervisningen sker i vår teorisal som ligger avsides för maximal studiero. Tid för detta bokas på telefon eller i receptionen.

 
Kort beskrivning av innehållet i våra teorilektioner.
Lektion 1. Informationslektion samt fordon och miljö

På denna lektion får du veta hur vår utbildning är upplagd och vilka rutiner vi har på vår trafikskola. Du får veta reglerna kring övningskörning och körkort samt kostnader. Vi visar våra läromedel och vi går igenom en del grundläggande uttryck och begrepp.

Vi går igenom och diskuterar översiktligt hur bilar är konstruerade och hur de fungerar för att du ska kunna köra och sköta en bil på ett sätt som är bra för trafiksäkerheten, miljön och din egen ekonomi. Vi tar även upp körning med last samt körning med en lätt släpvagn. Dessutom går vi igenom vilka skyldigheter en fordonsägare har.

Dessutom tar vi upp hur trafiken påverkar miljön och hur vi kan minska dess negativa inverkan

Lektion 2. Människan och Inledande körning

Här går vi igenom och diskuterar hur vi fungerar som förare i trafiken och hur vi kan göra körningen säkrare för oss själva och andra trafikanter.

Andra delen av lektionen handlar om de grundläggande trafikreglerna och vikten av rätt avsökning för att minska riskerna i trafiken. Vi tar även upp naturlagarna och hur de påverkar körningen samt hastighetsanpassningens och handlings-/bromsberedskapens betydelse för en säker körning.

Lektion 3. Stadskörning

Att köra i stadstrafik är ganska svårt och det ställer en hel del krav på dig som förare. Goda kunskaper i vad man får göra, vad man inte får göra, vad man ska göra och vad man inte ska göra är nödvändiga för att din stadskörning ska fungera. På den här teorilektionen får du lära dig det mesta som du behöver veta för att du på ett trafiksäkert sätt ska flyta in i stadstrafikens rytm. Du får också lära dig en hel del om var de största farorna finns i stadstrafiken och hur du ska göra för att undvika dem.

Lektion 4. Körning under speciella trafikförutsättningar

På landsvägen är farterna ofta höga och situationer som kräver beslut och åtgärd av föraren kan uppstå mycket snabbt. Om du vet var farorna finns och hur du ska hantera dem så är du mycket bättre rustad för landsvägskörningen. Denna teorilektion syftar bland annat till att ge dig dessa kunskaper, men vi pratar också om de regler, vägmärken och vägmarkeringar som styr landsvägstrafiken.

Tyvärr är olycksrisken bland unga som kör i mörker och halka mycket stor. Förklaringen till detta är delvis förarens bristande rutin. Körning under svåra förhållanden kräver körerfarenhet för att fungera på ett trafiksäkert sätt. Men om du vet hur du med kunskaper kan kompensera din bristande erfarenhet blir körningen mycket säkrare. Det är det som den här teorilektionen syftar till.


Dela med dig:Kontakta oss

Caroli Trafikskola

Telefon:

E-post:

Hemsida:

Karta:

Mäster Nilsgatan 20

211 26 Malmö

040-656 60 60

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Google maps

Öppet tider

RECEPTIONEN

Mån-Tors

Fred

Lunch stängt (ej fredag)

KÖRTIDER

Mån-Tors

Fredag

Lördag

Söndag

09:00-17:00

09:00-14:00

12:30-13:30

07:15-18:55

07:15-16:30

Stängt

Stängt

Några ord

Om du söker en hel, eller en del av utbildning eller kanske bara vill köra upp som privatist så kan vi på Caroli Trafikskola definitivt hjälpa dig.

Vi är medlemmar i Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) som är en organisation för trafikskoleföretag som driver yrkesmässig förarutbildning. En STR-ansluten trafikskola erbjuder dig en personligt anpassad och kostnadseffektiv utbildning. STR står för kvalitet sedan 1939. Vi utbildar säkra och trygga förare – förare du själv vill möta i trafiken!