Mån-Tor 09-17, Fre 09-14
 

Intensivkurs en snabbare väg till körkortet

En intensivkurs har blivit ett populärt sätt att ta körkort på och fungerar bra för många människor.

Själva intensivkursen skiljer sig inte ifrån en vanlig traditionell utbildning, skillnaden är istället att du kör mycket under en kort period.

 
Planering

Du kan själv planera din intensivkurs eller följa några av våra exempel.

 1. Exempel 1 - 30 körlektioner à 40 min

  3 veckors intensivkurs

  Du bokar 10 körlektioner per vecka.

  (2*40 lektioner sammanhängande varje dag)

 2. Exempel 2 - 40 körlektioner à 40 min

  4 veckors intensivkurs

  Du bokar 10 körlektioner per vecka.

  (2*40 lektioner sammanhängande varje dag)

 
Riskutbildning

Riskutbildning Del 1 riskettan gör du i början eller innan du har börjat din intensivkurs på trafikskolan. Riskutbildning Del 2 halkan bokas så sent som möjligt under din intensivkurs då läraren på körskolan anser att du kan göra den.

Du kan boka riskettan själv på elevcentralen eller kan trafikskolan boka den till dig.

 
Teori

Det är en fördel om du deltar på våra lärarledda teorilektioner innan du påbörjar din intensivkurs eller under intensivkursens gång för att nå bästa resultat.

Du bör klarat av teorifaserna A, B, C, och F två veckor innan du påbörjar din intensivkurs på körskolan för att spara tid och onödig stress. Alla 8 tester ska vara klara innan ditt körprov utförs. Körkortstesterna kan du göra online via mobil, dator eller surfplatta.

 
Körningen

Trafikskolan har en utbildningsplan som följer 15 körmoment, dessa moment kan du läsa mer om på elevcentralen. Om du har förkunskaper sedan tidigare kommer trafikläraren att göra en bedömning var i utbildningen du bör starta för att nå bästa resultat.

Vi ser helst att du har en del körvana sedan tidigare, dock bör du vara beredd på att allt inte kan gå bra varje dag utan att utvecklingen sker gradvis.

 
Att tänka på

Kom ihåg att vår intensivkurs är precis som det låter, en kurs (utbildning), den syftar på att du ska tillgodogöra dig kunskaper på kort tid. Du kan alltså inte på förhand förvänta dig att bli färdig efter intensivkursen eller att man automatiskt får ett förarprov bokad, du måste vara beredd på att det kan bli fler körlektioner om utvecklingen inte går som du tänkt dig. Oavsett vilket har du tillgodogjort dig kunskaper som annars kanske skulle tagit flera månader.


Dela med dig:

Kontakta oss

Caroli Trafikskola

Telefon:

E-post:

Hemsida:

Bankgiro:

Karta:

Mäster Nilsgatan 20

211 26 Malmö

040-656 60 60

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

537-3287

Google maps

Öppet tider

RECEPTIONEN

Mån-Tors

Fred

Lunch stängt (ej fredag)

KÖRTIDER

Mån-Tors

Fredag

Lördag

Söndag

09:00-17:00

09:00-14:00

12:30-13:30

07:15-18:15

07:15-14:00

Stängt

Stängt

Några ord

Om du söker en hel, eller en del av utbildning eller kanske bara vill köra upp som privatist så kan vi på Caroli Trafikskola definitivt hjälpa dig.

Vi är medlemmar i Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) som är en organisation för trafikskoleföretag som driver yrkesmässig förarutbildning. En STR-ansluten trafikskola erbjuder dig en personligt anpassad och kostnadseffektiv utbildning. STR står för kvalitet sedan 1939. Vi utbildar säkra och trygga förare – förare du själv vill möta i trafiken!