Mån-Tor 09-17, Fre 09-14
 

Vanliga frågor

Vi har här samlat några frågor vi brukar få i samband med övningskörning. Ni kan självklart alltid kontakta oss så ska vi i bästa mån försöka svara på era frågor och funderingar.


 
Fråga
Kan jag ta körkort för automatväxlad bil hos Caroli Trafikskola och vad innebär det?

SVAR:

Ja, oavsett vilket paket du väljer för B-körkort kan du genomföra körutbildningen med en automatväxlad bil. I övrigt innebär det ingen skillnad avseende utbildningen, men du kommer få ett villkor i ditt körkort som innebär att du endast får köra automatväxlad bil. Men vid ett senare tillfälle kan du när som helst genomföra ett nytt förarprov för manuellt växlad bil och häva begränsningen.

 
Fråga
Jag läste att ni hämtar och lämnar en till körningen, betyder detta att det dras på min körtid då eller?

SVAR:

Ja, den tid det tar för läraren att hämta/lämna dig dras av på din körtid.

 
Fråga
Hur bokar jag körlektioner?

SVAR:

Bokning av körlektioner kan du göra antingen online eller via vår kontorist.

 
Fråga
Hur många körlektioner behöver jag?

SVAR:

Tyvärr en helt omöjlig fråga att svara på om vi aldrig kört med Dig. Däremot kan vi efter en eller ett par lektioner göra en uppskattning av antal lektioner, men det är många saker som styr utvecklingen t ex hur mycket Du kommer att köra hemma och hur regelbundet Du kör på trafikskolan.

De flesta kör någonstans mellan 30-50 lektioner men det finns också dem som bara kör 5-6 lektioner likaväl som det finns dem som behöver 60-100 lektioner. Allt är normalt!

Undvik att jämför Dig med kompisarna för som i allt annat är man olika även i körkortsutbildning. Tänk på att du övningskör inte bara för att klara av ett prov utan för att klara dig resten av livet i trafiken.

 
Fråga
Utbildar ni i BE eller MC-körkort?

SVAR:

Nej, vi utbildar endast i B-behörighet, det finns dock planer på MC-utbildning i framtiden.

 
Fråga
Jag undrar hur länge ni har öppet för körlektioner? Slutar jobbet 17.00 och hade behövt köra efter det. Samt, väldigt ofta.

SVAR:

Vår sista körlektion är kl 17:30 till 18:10 (40 min), är det så att man endast kan köra sena eftermiddagar så bör man vara ute i god tid för att boka, det vill säga ca 3-4 veckor innan och då bör man boka ganska långt framåt eftersom dessa tider är väldigt populära. Man kan också komma överens med läraren om det går bra att köra lite senare eller på helger.

 
Fråga
Är det någonting speciellt som man ska ha med sig vid inskrivningen utom leg och körkortstillstånd? Hur lång väntetid är det på körlektionerna?

SVAR:

Det är inget mer än ett ID eller pass som behövs vid inskrivningen. Vi har direkt linje till transportstyrelsen och kan där se om du har ett giltigt körkortstillstånd. Du kan också skriva in dig via vår hemsida, du måste dock även köpa en utbildning för att vi ska kunna skriva in dig, själva inskrivningen är gratis.

Normalt sett så kan du få körlektioner redan efter några dagar, däremot kan det tidvis dröja några veckor om det är högsäsong som tex. vid sommarlov eller juletider. Det är dock viktigt att man reserverar tider till sig några veckor framåt hela tiden. Speciellt om man tänker köra intensivt. Låt inte endast läraren tänka för dig utan planera själv när du kan köra och boka dina tider i god tid.

 
Fråga
Kan man slå ihop 2 lektioner så att man kör 80 minuter?

SVAR:

Självklart kan man slå ihop två lektioner och köra 80 minuter. Om du tänker köra intensivt så bör du boka alla dina lektioner så det blir 80 minuter per gång.

 
Fråga
Kan föräldrar följa med?

SVAR:

Hos oss på Caroli Trafikskola får handledare/förälder gärna följa med på körlektionerna.

 
Fråga
Hur bokar man uppkörning?

SVAR:

Det gör man genom Caroli Trafikskola, då hyr man trafikskolans bil. Alternativet är privat hos Trafikverket och då hyr man bil av dem.

 
Fråga
Utför ni syntest?

SVAR:

Nej, du kan enkelt göra ett syntest hos någon optiker, t ex synsam, specsavers m.m Normalt kostar ett sådant syntest ca 100 kr och du får ett intyg från optikern som du sedan skickar till transportstyrelsen tillsammans med din ansökan.

 
Fråga
Är det svårare att köra upp som privatist?

SVAR:

Nej, faktiskt inte. Provet är detsamma för trafikskolans elever som för privatister. Varför man upplever det som svårare som privatist är att man sällan vet vilka krav som ställs på en inför uppkörningen och därför är dåligt förberedd.

För att komma bra förberedd inför ditt körprov på trafikverket som privatist så gå gärna igenom och reflektera över de olika övningarna du ska behärska tillsammans med din handledare.

 
Fråga
Kan jag byta trafiklärare om jag skulle vilja?

SVAR:

Självklart! Ibland kan man känna att kemin inte stämmer helt hundra och då är det inga problem att byta lärare. Vi är många trafiklärare på Caroli Trafikskola och istället för att byta trafikskola är det så klart bättre att byta trafiklärare. Prata med våra tjejer i receptionen så hjälper dem dig.

 
Fråga
Har ni långa väntetider?

SVAR:

Vanligtvis är det cirka 1-2 veckors väntetid på att få körskoletider, i bland kan det vara upp till 5-8 veckor. Det beror även lite på vilka tider du har möjlighet att köra. Kontakta trafikskolan för att få det aktuella tidsläget!

 
Fråga
Hur lång tid tar det för mig att ta körkort?

SVAR:

Genomsnittseleven tar sitt körkort på ca 3 till 4 månader. Det som framförallt påverkar hur lång tid det tar för just dig är hur mycket tid du har att lägga på utbildningen samt hur engagerad du är i din utbildning, t ex hur du planerar dina bokningar/körningar, gör din teori m.m.

 
Fråga
Är det lång väntetid på förarprovet?

SVAR:

Nej, det är i regel bara ca 1 till 2 veckors väntetid, det kan vara lite längre under sommaren och högtider som under Julen.

 
Fråga
Finns utbildningen tillgänglig på fler språk än svenska?

SVAR:

Teoridelen av körkortsutbildningen, både böcker och körkortstester, finns tillgänglig på både svenska och engelska, dock hålls inga kurser på andra språk än svenska, detta gäller våra teorikurser, riskutbildning samt handledarkursen.

Vi har däremot trafiklärare som förutom svenska talar engelska om det underlättar för dig.

Trafikverkets uppskrivning kan göras på ett flertal olika språk.

 
Fråga
Vilka tider kan jag ta mina körlektioner?

SVAR:

Tiderna bestämmer du tillsammans med din lärare eller gör du detta själv, våra körtider är mellan kl 07:15 och 18:00. Du kan köra utanför ordinarie arbetstid enligt överenskommelse med din trafiklärare, det är inte självklart men du kan alltid fråga din trafiklärare om det går att ordna.

 
Fråga
När ska jag gå riskettan och göra halkan?

SVAR:

Halkan ligger som moment 14 av 15 i körkortsutbildningen och när du börjar närma dig slutet av utbildningen bokar din trafiklärare in risktvåan (halkbanan) till dig. Riskettan kan du boka själv när som helst i din utbildning, gärna när du är en liten bit in i din utbildning.

 
Fråga
Vad innebär en "utbildningskontroll"?

SVAR:

Den så kallade utbildningskontrollen är ett sätt att kvalitetssäkra din körutbildning genom att du får köra en lektion med vår utbildningsledare som då ger dig både positiv och negativ kritik. Detta brukar vara mycket värdefullt inför uppkörningen, inte minst eftersom du blir bedömd av någon annan än din vanliga lärare.

 
Fråga
Vad händer om jag inte utnyttjar alla körlektioner i paketet jag köper?

SVAR:

Det är förstås inte enkelt att på förhand veta hur många körlektioner du kommer behöva. Därför betalar vi alltid tillbaka outnyttjade körlektioner.

 
Fråga
Hur lång giltighetstid har mitt körpaket?

SVAR:

Körpaketets pris gäller i 4 år. Vill du fortsätta utbildningen efter 4 år får du betala mellanskillnaden upp till dagens pris för det körpaket du köpt (förutsatt att någon prishöjning skett).

 
Fråga
Vad händer om jag behöver ta fler körlektioner än de som ingår i mitt startpaket?

SVAR:

Räcker inte lektionerna i ditt körpaket kan du köpa extralektioner till ordinarie pris, eller köpa vårt 10-paket till ett rabatterat pris (förskottsbetalning gäller).

Tänk på att om du kör på obetalda körlektioner kan du inte köpa ett 10-paket till rabatterat pris, utan du får betala för de körlektioner du har i skuld till ordinarie pris.

 
Fråga
Hur betalar jag?

SVAR:

Betalning av utbildning kan ske antingen direkt på trafikskolan med kort, faktura, kontant, delbetalning eller med swish.

Det går också bra att betala via vår e-handel med kort, faktura eller med swish.

 
Fråga
Vad kostar det att ta körkort?

SVAR:

Din egen förmåga samt möjlighet att övningsköra hemma spelar stor roll. På vår prissida är det enkelt uppskatta totalpriset för ditt körkort. Det är dock flera faktorer som spelar roll för vad kostnaden kommer bli, t ex ditt eget engagemang, motivering, förkunskaper, övningskörning hemma m.m

 
Fråga
Erbjuder ni körlektioner på delbetalning?

SVAR:

Ja, genom Resurs Bank kan vi erbjuda räntefri delbetalning upp till 24 månader.

 
Fråga
Håller Ni kvar elever för att tjäna mer pengar?

SVAR:

Nej! Det skulle i så fall vara den sämsta "reklam" och den största otjänst vi kan göra oss själva. Visst, vårt levebröd är eleverna men BARA de nöjda eleverna. Vi får nya elever genom att ge våra nuvarande elever den bästa och mest prisvärda utbildning de kan få.

 
Fråga
Vad innebär det att en körskola är ansluten till STR?

SVAR:

STR står för Sveriges Trafikskolors Riksförbund. En trafikskola som är ansluten till STR har förbundit sig att uppfylla vissa krav angående utbildningens kvalitet. Detta innebär en trygghet för kunden. På Caroli Trafikskola ställer vi ännu högre krav på utbildningen, i syfte att erbjuda marknadens bästa trafikutbildning. För mera info om STR, gå in på www.str.se.

 
Fråga
Gäller era paketpriser endast intensivkurser eller kan jag lägga upp mina körlektioner hur jag vill?

SVAR:

Nej, våra paketpriser gäller inte bara intensivutbildning, du bestämmer själv din egen takt.

 
Fråga
Hur långt innan bör jag boka min intenskurs?

SVAR:

Du bör boka din intensivkurs ca 3-4 veckor i förväg. Naturligtvis kan du boka senare, men det är ingen garanti att vi har platser kvar, i sådana fall kan man "mjukstarta" med ett par lektioner i veckan under 1-3 veckor för att sen öka tempot med att köra varje dag.

 
Fråga
Skulle vilja höra vad en intensivutbildning kostar om jag redan gjort halkan och riskutbildningarna samt har kommit en bra bit med körningen.

SVAR:

Om du redan har gjort allt och bara har körning kvar så bör du boka en testlektion med en av våra lärare på skolan så hjälper läraren dig med att lägga upp utbildningen så att det passar dig. I detta fallet kan man inte säga på rak arm hur mycket det skulle kosta dig.

 
Fråga
Vad kostar er intensivutbildning?

SVAR:

Det finns inget exakt pris på en intensivutbildning, det vi gör är att vi lägger upp allt som du ska göra under 2-4 veckor så som risketta, halka, körövningar och teori. Man kan sen själv välja i vår prislista vad som blir billigast för dig beroende på vad du har gjort och inte gjort.

 
Fråga
Jag har ett par frågor angående intensivkurser. Hur lång är er intensivkurs? När kan jag påbörja en? Kan jag dela upp betalningen?

SVAR:

Kursen är allt ifrån 3 veckor till 4 veckor eller mer beroende på din inlärningsförmåga. Du kan tidigast påbörja en intensivkurs 2-3 veckor efter dagen då du tar kontakt med oss. Det går bra att dela upp betalningen, ta kontakt med oss så berättar vi mer.

 
Fråga
Vad innebär en intensivutbildning?

SVAR:

Om du tror att intensivkursen är ett slags ”genväg” för att ta körkort så bör du tänka om. Föreställningen att det skulle vara lättare att gå en intensivkurs än att ta körkort på det ”vanliga” sättet, är felaktig. Varför? Jo, för att en intensivutbildning kräver precis lika mycket studier, såväl praktiska som teoretiska, som det vanliga sättet att ta körkort. Den enda skillnaden är att du måste tillgodogöra dig all denna kunskap under en väldigt kort period.

 
Fråga
Ska jag ta intensivkurs eller traditionell utbildning?

SVAR:

För att gå en intensivkurs underlättar det avsevärt om du kan hantera bilen på ett grundläggande sätt (start/stopp, krypkörning, växling, start i backe och backning). En intensivkurs passar dig bäst om du har möjlighet att vara ledig ett par veckor i sträck, i annat fall bör du välja den mera traditionella varianten.

Kontakta oss

Caroli Trafikskola

Telefon:

E-post:

Hemsida:

Bankgiro:

Karta:

Mäster Nilsgatan 20

211 26 Malmö

040-656 60 60

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

537-3287

Google maps

Öppet tider

RECEPTIONEN

Mån-Tors

Fred

Lunch stängt (ej fredag)

KÖRTIDER

Mån-Tors

Fredag

Lördag

Söndag

09:00-17:00

09:00-14:00

12:30-13:30

07:15-18:15

07:15-14:00

Stängt

Stängt

Några ord

Om du söker en hel, eller en del av utbildning eller kanske bara vill köra upp som privatist så kan vi på Caroli Trafikskola definitivt hjälpa dig.

Vi är medlemmar i Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) som är en organisation för trafikskoleföretag som driver yrkesmässig förarutbildning. En STR-ansluten trafikskola erbjuder dig en personligt anpassad och kostnadseffektiv utbildning. STR står för kvalitet sedan 1939. Vi utbildar säkra och trygga förare – förare du själv vill möta i trafiken!