Mån-Tor 09-17, Fre 09-14
 

Ta körkort i Malmö

Hos oss är det enkelt att ta körkort i Malmö, vi har sammanställt några steg för dig som ska ta körkort. 1. Ansök om körkortstillstånd

  Ansökan om körkortstillstånd direkt på Internet via transportstyrelsens e-tjänst.

 2. Inskrivning på körskolan

  Skriv in dig på trafikskolan och välj något av våra körpaket/körlektioner. Sedan bokar du körlektioner online eller via receptionen.

 3. Övningskör

  Börja övningsköra, du planerar själv din egen takt. De flesta väljer att köra i lagom takt vilket innebär ca 1 till 2 lektioner i veckan under 2 till 3 månader.

  Samtidigt som du övningskör läser du in teorin, genom att studera teorin parallellt med övningskörningen utvecklas du snabbare och får en bättre förståelse för övningskörningen.

  Tänker du kombinera övningskörningen privat måste både du och din handledare genomgå en handledarkurs, du kan enkelt boka en tid på vår webbplats.

 4. Riskutbildningen

  Det finns två obligatoriska moment i riskutbildningen, nämligen riskettan och risktvåan halkan. Riskettan kan du boka själv närsomhelst i utbildningen, vi rekommenderar att du bokar den redan i början av din körkortsutbildning.

  Risktvåan (halkan) bokas i slutet av din körkortsutbildning eller när din trafiklärare anser att du kan klara av halkan.

  Hela vår körkortsutbildning går ut på att öka riskmedvetandet och speciell vikt lägger vi på av- och påfarter på landsväg, avstånd till andra trafikanter och ett defensivt körsätt.

  Mörkerkörning genomför vi mellan november och februari. Du får då träna på att hantera särskilda risker vid körning i mörker. Övrig tid på året sker mörkerundervisningen i teorilokalen.

 5. Förarprovet

  När du har fått godkänt från din trafiklärare, är det dags för Trafikverket att kontrollera dig.

  Du kan själv bestämma om du vill använda dig av trafikskolans bil eller trafikverkets, de flesta vill dock använda en bil de är vana vid. Du bestämmer också själv om du vill ha en 40 minuters uppvärmningslektion innan ditt körprov.

 6. Körkort

  Du gör alltid först teoriprovet sedan körprovet, om du klarar båda proven är det bara att säga grattis till körkortet!


Dela med dig:Kontakta oss

Caroli Trafikskola

Telefon:

E-post:

Hemsida:

Bankgiro:

Karta:

Mäster Nilsgatan 20

211 26 Malmö

040-656 60 60

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

537-3287

Google maps

Öppet tider

RECEPTIONEN

Mån-Tors

Fred

Lunch stängt (ej fredag)

KÖRTIDER

Mån-Tors

Fredag

Lördag

Söndag

09:00-17:00

09:00-14:00

12:30-13:30

07:15-18:15

07:15-14:00

Stängt

Stängt

Några ord

Om du söker en hel, eller en del av utbildning eller kanske bara vill köra upp som privatist så kan vi på Caroli Trafikskola definitivt hjälpa dig.

Vi är medlemmar i Sveriges Trafikskolors Riksförbund (STR) som är en organisation för trafikskoleföretag som driver yrkesmässig förarutbildning. En STR-ansluten trafikskola erbjuder dig en personligt anpassad och kostnadseffektiv utbildning. STR står för kvalitet sedan 1939. Vi utbildar säkra och trygga förare – förare du själv vill möta i trafiken!