VI VÄGLEDER DIG HELA VÄGEN TILL DITT MC-KORT

Caroli Trafikskola är en körskola som ligger perfekt placerad mitt i centrala Malmö – på bekvämt gångavstånd från centralstationen.

Hos oss är det bekvämt och smidigt att skaffa nytt, förnya eller uppgradera ditt MC-körkort. Här får du uppleva friheten med att köra motorcykel och samtidigt bli trygg och säker i trafiken. Vi är det perfekta valet för dig som vill skaffa MC-kort i Malmö – våra erfarna körlärare som har mycket kunskap, erfarenhet och passion ger alla som vill ta MC-kort möjighet att känna glädjen på två hjul.

Har du aldrig suttit på en motorcykel förut och drömmer om ett MC-kort?

Då kan vi erbjuda vår "prova på lektion", våra erfarna mc-lärare hjälper dig att testköra en motorcykel under kontrollerade former, vi har även mc med låg sadel för dig som är kort. Lärarna hjälper dig även med all planering för ditt mc-kort och svarar gärna på frågor eller funderingar som du bär på. Du väljer själv om du vill köra med en lätt, mellan eller tung mc. Du får även låna vår skyddsutrustning (mc-ställ, hjälm,stövlar, handskar) eller om du har egen utrustning.

  • Kör du MC hemma men vill komplettera med lektioner på en trafikskola?
  • Har du blivit underkänd vid uppkörningen och behöver tips och råd?
  • Har du redan MC-körkort men vill komma igång eller träna på körskola och känna dig säkrare i trafiken?

Välkommen att kontakta oss eller varför inte besöka oss i våra lokaler på Mäster Nilsgatan 20 i Malmö? Du kommer att bli välkomnad av våra duktiga trafiklärare. Själva ser de till att vidareutbilda sig fortlöpande och fördjupar sig ständigt i trafikpedagogik – något som du drar nytta av oavsett om du är ute efter körkort för bil eller MC-kort. Vi har flera olika alternativ som vi kan erbjuda dig, oavsett storleken på din plånbok eller din studiestil. Vänd dig till oss om du är intresserad av att skaffa dig ett MC-kort i Malmö.

Utrustningen

All utrustning ingår. Det går också bra att köra med din egen - den ska vara ändamålsenlig och avsedd för motorcykelkörning. Skyddskläderna ska vara av skinn eller annat kraftigt material med knä- och armbågsskydd samt skyddsglasögon eller motsvarande, kraftiga stövlar eller kängor, handskar, ryggskydd och hjälm. Utrustningen ska vara fri från skador, vi ersätter inte skadad utrustning.

Hjälmluva är ett krav för allas trevnad, har du ingen kan du köpa den hos oss. Under skyddsutrustningen är det skönast och mest hygieniskt att ha ett underställ som värmer under kalla dagar eller håller dig sval när det blir varmt. Varma dagar rekommenderas att ta med ombyte, det kan bli svettigt.

Information för dig som vill skaffa MC-kort i Malmö

Att köra MC ställer andra krav än att köra med en vanlig personbil. För att få köra motorcykel måste man ha A-körkort. Här berättar vi om vad som krävs för att du ska få ett MC-kort.

A1

Denna behörighet ger rätt att köra lätta motorcyklar med slagvolym på högst 125 kubikcentimeter i motorn. Effekten får högst vara 11 kilowatt. A1-körkort har en åldersgräns på 16 år.

A2

A2-behörighet ger rätt att mellanstora motorcyklar med nettoeffekt på högst 35 kilowatt. Åldersgränsen för A2-behörighet är 18 år.

A

Denna behörighet ger rätt att köra alla tvåhjuliga motorcyklar oavsett slagvolym och effekt på motorn. A-körkort har en högre åldersgräns, 24 år måste man vara för att få detta MC-kort. Men om du hat haft A2-behörighet i minst två år så kan du ta körkort med behörighet A redan när du har fyllt 20 år.

läs fler omdömen på vår facebooksida

VÅRA OMDÖMEN

Läs fler omdömen på vår facebook sida

Hos oss är det enkelt att ta körkort för motorcykel i Malmö, vi har sammanställt några steg för dig som ska ta A, A1 eller A2 körkort.Ta MC körkort centralt i Malmö