MC paket 1

Du sparar 2500 kr
  • 10 körlektioner à 80 min
  • Bokpaket
  • Fria onlinetester
  • Lärarledda teorilektioner
  • Lån av skyddsutrustning
Bästa val
13400 kr10900 kr
Byta till:Vi vägleder dig hela vägen till ditt mc-kort

Vi hjälper dig hela vägen till ditt MC-körkort både med lätt, mellan eller tung motorcykel, vi har även motorcyklar med låg sadel.

Hos oss är det bekvämt och smidigt att skaffa nytt, förnya eller uppgradera ditt MC-körkort. Vi är det perfekta valet för dig som vill skaffa MC-kort i Malmö – våra erfarna körlärare som har mycket kunskap, erfarenhet och passion ger alla som vill ta MC-kort möjighet att känna glädjen på två hjul.

Detta paket är ett bra alternativ att starta sin utbildning med för dig som är nybörjare men också för dig som har körvana sedan tidigare.

Du kan byta ut böckerna mot lättlästa körkortsböcker om du har läs och skrivsvårigheter (finns endast på svenska).

Du kan välja att få böckerna som digitalt läromedel för samma pris. Vill du ha både bokform och digital form betalar du 500 kr i tillägg.

Total kostnad för MC körkortet 16610 kr

Du behöver även göra båda delar av riskutbildningen samt låna en motorcykel till din uppkörning.

Total kostnad
MC Paket 1, 10900 kr
Riskutbildning Del 1, 710 kr
Riskutbildning Del 2, 3500 kr
Lån av motorcykel för uppkörning inkl. 60 min uppvärming, 1500 kr
Summa 16610 kr

Banavgift 45 kr per 15 min tillkommer vid träning på manöverbana.
Notera att detta bara är en ungefärlig kostnadsplan.

Är du osäker på om 10 körlektioner är för mycket eller för lite?

Du kan alltid komplettera med vårt 5 eller 10 paket om du behöver fler körlektioner, om du får körlektioner över när du klarat ditt körkort får du tillbaka summan av det du erlagt för outnyttjade körlektioner under förutsättning att du fått körkort och att du inte varit inaktiv hos oss under en rimlig tid.

It’s not the destination, it’s the journey.

läs mer om vår mc-utbildning

Dela med dig:

Vanliga frågor

Inskrivning kan göras antingen via vårt formulär direkt på vår hemsida eller via vårt kontor på Mäster Nilsgatan 20. Det går också bra att kontakta oss på telefon 040-656 60 60.
Nej, vi har ingen inskrivningsavgift. Däremot kan vi inte skriva in er om ni inte köper en utbildning. Om ni skriver in er via vår hemsida bör ni i samband med det även köpa en utbildning, först då kan vi skriva in er i vårt it-system och skicka ut inloggningsuppgifter till er.
Nej, däremot går det bra att besöka Smarteyes på Triangeln eller Emporia i Malmö, är du kund hos oss kostar ditt syntest 75 kr.
Efter att du fått inloggningsuppgifter kan du börja boka dina körtider via internet, du kan även ringa eller besöka trafikskolan så hjälper vi er med dina bokningar. Observera att du inte kan boka körlektioner om du inte har fått ditt körkortstillstånd, meddela trafikskolan så fort du fått det så aktiverar vi bokningen till dig.
Du behöver ett giltigt körkortstillstånd för att få övningsköra och göra förarprov. Ansökan görs digitalt på Transportstyrelsen och behöver kompletteras med ett synintyg.

Ansökan om körkortstillstånd gör du här Ansök om körkortstillstånd

Ja, förutom svenska så kan vi utbilda även på engelska, detta gäller endast under övningskörningen, våra teorilektioner och riskutbildningar är endast på svenska. Vi kan också erbjuda teoriböcker och körkortstester på engelska.
Uppkörningens manöverprov består av en lågfartsbana, en högfartsbana, ett bromsprov och inleds med en säkerhetskontroll. Det krävs träning på bana för att uppnå den färdighet som krävs för att du ska bli en trygg och säker mc förare i trafiken. Hur mycket tid som behövs på bana är olika beroende på om man är nybörjare eller har en hel del förkunskaper. Banavgiften på 45 kr per 15 min är en avgift Bulltoftabanan i Malmö tar. Du betalar avgiften till trafikskolan i efterskott.

Riskutbildning

Riskutbildning del 1 och del 2 ingår ej i våra paket.

Körprov

Du kan låna trafikskolans motorcykel vid ditt körprov, det kostar 1500 kr inkl. 60 min uppvärmning på bana.

Följande avgifter betalar du till transportstyrelsen och ingår ej i något av våra körpaket.

  • Synundersökning ca 75 kr
  • Fotografering hos Trafikverket 80 kr
  • Tillverkning av körkort 250 kr
  • Teoriprov (kunskapsprov) 325 kr
  • Uppkörning (körprov) 1650 kr

Information för dig som vill skaffa MC-kort i Malmö

Att köra MC ställer andra krav än att köra med en vanlig personbil. För att få köra motorcykel måste man ha A-körkort. Här berättar vi om vad som krävs för att du ska få ett MC-kort.

A1

Denna behörighet ger rätt att köra lätta motorcyklar med slagvolym på högst 125 kubikcentimeter i motorn. Effekten får högst vara 11 kilowatt. A1-körkort har en åldersgräns på 16 år.

A2

A2-behörighet ger rätt att mellanstora motorcyklar med nettoeffekt på högst 35 kilowatt. Åldersgränsen för A2-behörighet är 18 år.

A

Denna behörighet ger rätt att köra alla tvåhjuliga motorcyklar oavsett slagvolym och effekt på motorn. A-körkort har en högre åldersgräns, 24 år måste man vara för att få detta MC-kort. Men om du hat haft A2-behörighet i minst två år så kan du ta körkort med behörighet A redan när du har fyllt 20 år.