Körkort nu
med elevcentralen

Du sparar 100 kr
 • Digital bokform
 • Film material
 • 1500 Teorifrågor
1600 kr1500 kr
Byta till:
Nu behöver du inte dem traditionella böckerna

Körkort nu med Elevcentralen är en allt-i-ett-app för den som ska ta körkort. Appen hjälper eleven längs hela sin resa mot körkortet - från att plugga teori och göra övningar och tester till att boka körlektioner hos trafikutbildaren direkt i appen.

I Körkort nu med Elevcentralen hittar du allt du behöver för din resa mot körkort eller förarbevis. Du kan se filmer, arbeta med teorifrågor, göra övningar, testa dig med snabb- och sluttester och boka lektioner.

I appen har du tillgång till hela Elevcentralen som kopplar ihop dig med vår trafikskola.

Vill du ändå ha böckerna i bokform och det digitala läromedlet kostar det endast 500 kr i extra tillägg.

Klicka nedan för att se en film om Körkort nu med Elevcentralen.Dela med dig:

Vanliga frågor

Appen kan anpassas efter användarens egna behov, till exempel om man vill studera med hjälp av böcker och ha appen för frågebaserad inlärning eller studera teorin helt digitalt inne i appen. Man kan också använda appen som en renodlad bokningsapp utan teori för att boka körlektioner hos sin trafikutbildare.

I appen hittar du:
 • All teori från teoriboken
 • Filmer, bilder och interaktiva övningar
 • Totalt 1 500 instuderings- och testfrågor
 • Anpassade test och sluttest
 • Frågesportsspelet Körkortskampen
 • Ljudstöd till allt material
 • Statistik och möjlighet att följa sin utveckling
Elevcentralen finns på svenska och engelska. Även innehållet i Köra bil finns på både svenska och engelska. Innehållet i Köra mc och Köra moped finns bara på svenska.

Vill man använda materialet på annat språk än svenska eller engelska kan man göra så här:
 • Använd Chrome som webbläsare
 • Logga in i Elevcentralen på elevcentralen.se
 • I Elevcentralen högerklickar man på en fråga
 • Klicka vidare på "Översätt till svenska"
 • Klicka på "Alternativ"
 • Klicka på "Ändra språk"
 • Gå in på "Översättningsspråk" så kommer en meny fram där man kan välja språk
Anledningen att frågorna har kortsvar beror på resultatet av den förstudie som gjordes innan utvecklingen av appen påbörjades. I förstudien tittade man både på andra populära appar och gjorde en undersökning bland elever om hur man önskade att det skulle fungera i den nya appen. Resultatet blev att frågorna skulle ha kortsvar. Detta gäller dock inte för sluttesterna. I sluttesterna får eleven inte veta om de svarat rätt eller fel förrän de rättar sitt test, eftersom syftet är att det ska vara så likt Trafikverkets prov som möjligt.
Frågorna i den nya appen är samma som funnits i föregångaren Elevcentralen Premium, dock har en ordentlig översyn gjorts och en del frågor har rensats bort och nya har tillkommit.

Lär dig på olika sätt

Kanske lär du dig bäst om du lyssnar på när någon förklarar för dig eller så läser du hellre själv. Oavsett vilket finns det troligen ett sätt för dig i Körkort nu med Elevcentralen. Du kan till exempel välja att lyssna på den inlästa teorin eller läsa den själv. Eller så kan du luta dig tillbaka i soffan eller på bussen för att titta på filmer som beskriver olika teoretiska moment. Du kan också använda dig av de interaktiva övningarna där du får feedback oavsett om du svarar rätt eller fel. När du vill testa dina kunskaper kan du göra det genom snabbtester, anpassade tester och sluttester för att se hur mycket du lärt dig.

Trafikläraren vägleder

Även om det är smidigt att själv kunna jobba med materialet är det med hjälp av din professionella trafiklärare som din utbildning blir allra bäst. I Körkort nu med Elevcentralen beskriver du bland annat för din lärare hur du bäst arbetar och när du vill ha ditt körkort. Utifrån denna vetskap kan läraren guida dig genom utbildningens teori och praktik på bästa sätt. Läraren ger dig en plan för hela din utbildning – vad som ska göras och när, och vad det kommer att kosta. Under hela din utbildning kan läraren följa dig och dina framsteg och se till att planen hålls.

I Körkort nu med Elevcentralen är teori och praktik nära sammankopplat. Det innebär till exempel att läraren ska beskriva vad du behöver göra eller reflektera över inför nästa lektion. När du bokat lektionen i systemet kommer en uppmaning till dig om hur du ska förbereda dig. Efter lektionen beskriver läraren hur det gått och kan även förtydliga resonemanget med egna bilder. Läraren kan också bifoga precis hur du kört under en lektion, information som hämtas från data i bilen.

Spela och diskutera med andra

Lärare och handledare i all ära men kanske är vissa problem bättre att diskutera med andra i samma situation. I Körkort nu med Elevcentralen kan du ställa frågor, diskutera och svara på frågor i det digitala forumet. I Körkort nu med Elevcentralen kan du också utmana andra elever i spelet Körkortskampen. I Körkortskampen får du fem frågor i taget, sen är det din kompis tur. Du väljer själv inom vilka områden du vill spela och det bästa är att frågorna är seriösa och spelet är därför en bra förberedelse för att klara kunskapsprovet hos Trafikverket.