VI ERBJUDER EN SNABB OCH SMIDIG VÄG TILL DITT EFTERLÄNGTADE MOPED KÖRKORT

Genom att ta mopedkörkort och skaffa en moped, får du tillgång till nya vägar för att enkelt nå träning, umgänge med vänner, skola, extrajobb eller varhelst du önskar. Det ger dig en ny nivå av frihet och självständighet, men med detta kommer även ett stort ansvar. Vårt huvudmål är att göra dig till en säker och medveten mopedförare.

För att erhålla ett AM-körkort (EU-moped) eller förarbevis för moped klass II krävs att du är åtminstone 14 år och 9 månader gammal för att kunna genomföra den praktiska delen, och du måste vara 15 år för att få själva körkortet.

Den teoretiska delen genomförs här på trafikskolan och omfattar 8 timmar, fördelade på två dagar, antingen under en helg eller uppdelat på två helger. Efter avslutad teoretisk del arbetar du självständigt med din teori via vår app, Skolpanelen.

Den praktiska delen av utbildningen inkluderar övningar på en manöverbana samt övningskörning i verklig trafik tillsammans med en erfaren trafiklärare. Sammantaget måste du spendera minst 4 timmar i praktisk utbildning. På grund av de praktiska omständigheterna kan det vara nödvändigt att utföra övningskörningen även under skoltid.

Efter avslutad utbildning på trafikskolan kan du boka ett kunskapsprov hos Trafikverket. Provet består av 65 frågor, och du måste ha minst 52 rätt för att bli godkänd.

Observera! För att genomföra den sista delen av utbildningen, som inkluderar körning i trafik, krävs en ålder av minst 14 år och 9 månader. Det innebär att du kan påbörja mopedkursen vid en tidigare ålder och slutföra den sista delen så snart du fyller 14 år och 9 månader.

Anmälan
Våra kurser erbjuds året om. Den praktiska delen genomförs under väderförhållanden som tillåter det. Normalt sett håller vi inte den praktiska delen av kursen mellan december och februari, under den perioden erbjuder vi endast den teoretiska delen.

Om du är minderårig
Vi ser gärna att föräldrar eller vårdnadshavare närvarar vid registreringen på trafikskolan. Om detta inte är möjligt, måste du kunna visa upp ett skriftligt samtycke som har undertecknats av dina vårdnadshavare eller förmyndare. Trafikskolan kommer att tillhandahålla blanketten för samtycke.

Om ni har några frågor eller funderingar är ni välkomna att kontakta oss.

Sätt fart på dina äventyr med ett mopedkörkort hos oss!

Så här går det till när du tar ditt körkort i Malmö. Vi har sammanställt några steg för dig som siktar på att få ditt AM-körkort eller förarbevis för klass 2 moped.