VI VÄGLEDER DIG HELA VÄGEN TILL DITT AM KÖRKORT

Att ta ett mopedkörkort och skaffa en moped öppnar upp helt nya vägar för att kunna ta sig till träningen, kompisarna, skolan, extrajobbet eller precis vart man vill. Det ger en ny frihet och självständighet, men också ett stort ansvar. Vårt mål är att du ska bli en trafiksäker och riskmedveten mopedförare.

För att ta AM-körkort (eu moped) eller förarbevis för moped klass II måste du vara minst 14 år och 9 månader för att få göra den praktiska delen och 15 år för att få körkortet.

Den teoretiska delen görs här på trafikskolan och är 8 timmar fördelat på två dagar antingen under en helg eller fördelat på två helger. Efter en avslutad teoridel arbetar du som elev självständigt med din teori via vår app skolpanelen, du får även tillgång till hela mopedboken som E-bok direkt i mobilen. Vid behov kan vi även erbjuda ljudstöd till mopedboken

Den praktiska delen består av övningar på en manöverbana och övningskörning i trafik med en trafiklärare, sammanlagt 4 timmar. P g a praktiska omständigheter måste du vara beredd att köra även under skoltid.

Efter avslutad utbildning på trafikskolan kan du boka ett kunskapsprov på Trafikverket. Provet består av 65 frågor och du ska ha 52 rätt för godkänt.

Anmälan
Vi har våra kurser året runt. Den praktiska delen görs när vädret tillåter, mellan december och februari håller vi normalt inte den praktiska delen av kursen, under denna period har vi enbart den teoretiska delen.

Om du är minderårig
Vi ser helst att förälder/vårdnadshavare ska vara närvarande vid inskrivning på trafikskolan. I annat fall måste du kunna uppvisa för trafikskolan ett skriftligt samtycke undertecknat från dina vårdnadshavare/förmyndare, blanketten för samtycket får du av trafikskolan. Om ni har några funderingar är ni välkomna att kontakta oss.

Hos oss är det enkelt att ta körkort i Malmö, vi har sammanställt några steg för dig som ska ta AM-körkort eller förarbevis för klass 2 moped.